De laatste dag, een nieuwe deur gaat open

Vanochtend stonden we op en zeiden we: dit is ons laatste ontbijt. We hadden het er over dat we zin hebben om naar huis te gaan, om onze kinderen te zien. Gisteren zei ik tegen Gerben: ik ga het hier tegelijkertijd weer missen… Met een glimlach zei hij: “Natuurlijk, jij zou jij niet zijn als je dit niet zou zeggen”.

Gisteravond had ik alles losgelaten en ervaarde ook rust. Ik zei tegen God dat ik daar wil gaan waar Hij wil dat ik ga. Wat Hij op mijn pad brengt wil ik doen, ook al wil ik soms anders. Loslaten dus. De controle uit handen geven. Best wel lastig soms! Maar ik ben er absoluut van overtuigd dat Hij alles overziet en veel beter en groter plan heeft. Maar nogmaals, mijn eigen gevoelens schuif ik niet weg. Ik heb een paar dagen mijn gevoelens er behoorlijk laten zijn. Dit maakt nu ook dat ik kan loslaten.

Toch is er nu weer een nieuwe deur opengegaan. Siri kwam net naar ons toe:  de vriendin van de vrouw in Kandy (waarvan ze nog steeds het vermoeden hebben dat ze iets verbergt en mogelijk mijn moeder kan zijn) heeft een ander gezin gevonden waar de vrouw drie jaar heeft gewerkt! En wat blijkt? Dit echtpaar wist te vertellen dat de vrouw in Piliyandala heeft gewoond! In mijn papieren staat dat mijn moeder in Piliyandala woonde op het moment dat zij mij afstond. Dit adres hebben wij ook bezocht, maar we konden haar daar niet vinden. Het plan is nu dat we over een uur, 12:00uur, naar Kandy afreizen. De reis duurt vier uur, dus we zijn er tegen 16:00 uur. De twee gezinnen reizen met hun eigen vervoer naar de vrouw om met haar te praten, terwijl op de “hoek” van de straat wachten. Hopelijk is de vrouw er. We hadden namelijk gepland om morgen te gaan. Met dank aan mijn moeder kwamen we er achter dat we een fout hadden gemaakt. We dachten dat we morgennacht weg zouden gaan, maar dat is vannacht dus al! Pfiew, gelukkig hebben we dat ontdekt. Anders hadden we zo onze vlucht gemist. Vannacht stappen om 00:30 uur op het vliegtuig en morgenmiddag tegen 13:00 komen we aan op schiphol. Het blijft spannend tot op het laatste moment.

Enthousiasme borrelt zich in mij op. Tegelijkertijd een gevoel van gereserveerdheid. Een slag om de arm.

11 thoughts on “De laatste dag, een nieuwe deur gaat open

 1. Wat super nieuws,ik hoop voor jullie jullie dat je geluk mag hebben heel veel succes xxx

 2. Wat mooi om zo een beetje met jullie mee te mogen reizen en daarin de zoektocht te volgen. Spannend, en zoals ik al eerder had geschreven: een rollercoaster van emoties. Je/jullie mogen terugkijken op een bijzondere reis, los van wat het mogelijk nog gaat brengen. Ik hoop dat het (uiteindelijk) berusting gaat geven. Ook al zal het niet je biologische moeder gaan opleveren, dit (deze ervaring) nemen ze je nooit meer van af. Je hebt je leven in Nederland met daarin je kinderen, je ouders/familie en vrienden/kennissen die om je geven. In die zin ben je een rijk mens.

  Goede reis terug naar Nederland en alvast …..welkom thuis.

 3. oh.. spannend! toch hoe dan ook wat een reis, wat een emoties maar bovenal wat een geloof zie ik dwars door alles heen, ik mocht van jullie leren hierin, dank daarvoor. gevouwen handen voor dat laatste stukje daar en voor een veilige reis terug!

 4. Het is van de eerste tot de laatste dag echt een ongelooflijk bijzondere en intense reis geweest. Ik vind het echt heel knap hoe je/jullie om zijn gegaan met alle gebeurtenissen! Ik hoop dat er voor jullie vertrek naar Nederland nog nieuws komt over je moeder. Anders wellicht in de toekomst via Siri.
  Hele goede reis en we zien elkaar snel in Nederland!

 5. Wat onzettend spannend. We bidden voor jullie! Voor rust en vertrouwen. God maakt geen fouten. Tot ziens!

 6. Tsjongejonge wat een bijzonder en spannend verhaal! We leven met jullie mee.
  Zegen gewenst!
  R&F

 7. Het blijft spannend tot het laatste moment. Wat hebben jullie een bijzondere tijd achter de rug. Goede reis terug.

 8. lees het nu pas allemaal… Wat een verhaal! We zijn heel benieuwd hoe het afgelopen is. God was er bij, hoe dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *