Een nieuwe open deur??

IMG_20140726_175208Velen hebben meegeleefd het afgelopen jaar en aangezien ik niet iedereen op korte termijn spreek, toch nog weer een nieuwe blog over mijn moeder in Sri Lanka.

Onlangs heb ik weer gemaild met de kennis van mijn moeder (Mr. J.), die vorig jaar juli met ons meeging naar de woonplaats van mijn moeder en die o.a. deze foto voor mij heeft genomen. Ik vroeg Mr. J. en zijn vrouw of hij mij in contact kon brengen met vrienden van hem, waar mijn moeder in de jaren ’90 heeft gewerkt (in Saudie Arabie).  Geen idee waarom ik hier niet eerder op gekomen ben. Vorige week kreeg ik een mail van Mr. J. dat ik met deze vriendin, Mrs. A. mocht mailen. Ineens viel het kwartje bij mij. Via haar man, die we bezocht hadden belandde we bij de engelse juf die ons uiteindelijk voor de eerste keer bij mijn moeder brachten (het moment dat zij wegrende naar de waterput om haar gezicht nat te maken toen ze mij zag). De afgelopen dagen heb ik over en weer met Mrs. A. gemaild en zij vertelde mij het volgende over mijn moeder.

Mijn moeder kwam in 1993 overgevlogen van Sri Lanka naar Saudie Arabie, waar Mrs. A. werkte voor de Sri Lankaanse Ambassade. Via kennissen, waar mijn moeder voorheen had gewerkt, was ze in contact gekomen met mijn moeder. Ze zocht een babysitter en mijn moeder heeft deze taak voor 2 jaar op zich genomen. Mrs. A. vertelde dat mijn moeder alleen hoeft oppassen op haar kind tot een uur of twee in de middag. Koken en het grote deel van het  schoonmaakwerk deed ze zelf. Mijn moeder praatte niet veel, ze was betrouwbaar en hield erg van kinderen. Ze vertelde Mrs. A. vaak over een baby waar ze vroeger had gezorgd waar ze veel van hield (toen ik dit las, dacht ik: zou ze het over mij gehad hebben?). Mijn moeder was fysiek en mentaal er nog niet aan toe zoals ze dat nu is. Ze was wel erg dun toen ze aankwam, maar gedurende haar verblijf bij Mrs. A. en haar man werd ze dikker. Na twee jaar moest Mrs. A naar Japan en Canada en moest mijn moeder weer naar Sri Lanka terug.

In 2012 was Mrs. A met pensioen en hoorde mijn moeder dat ze terug was.Ze ging op zoek naar haar en was dolblij om Mrs. A te zien. Mrs. A zei daarover: “At the time she met me after a long time, she was so happy and hugged me tears. At the time I found that her mental and physival status are not so healty. But I used to give her something when she goes back. She came several times there. If we know about this story earlier I could ask all her story while she was visiting me. I think I can try to contact her if I know her telephone number. I will try to find some pictures. If I got them I will scan them and sent to you.”

Wat ik opvallend vond, is dat er in de jaren ’90 niks psychisch gezien er niks aan de hand was met mijn moeder. De psychische problemen zoals angsten, op zichzelf zijn etc. zijn dus later ontstaan (zeer waarschijnlijk een trauma, of misschien veroorzaak door de herinneringen rond mijn adoptie) Mrs. A. mailde mij gisteren dat ze binnenkort samen met de vrouw van Mrs. J. naar mijn moeder toe gaat. Ik heb aangegeven dat dit mij een goed idee lijkt, proberen kan geen kwaad. Ik heb ook gebeld met onze contactpersoon Siri die met ons de zoektocht heeft gedaan. Hij vond het ook een goed idee.

Zou dit een nieuwe open deur zijn?? Ook dit doen we weer stap voor stap. Feitelijk heb ik geen idee waartoe het leidt, maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat we mijn moeder niet zomaar hebben gevonden (wat al een wonder op zich was) en we niet voor niets zijn afgereisd naar Sri Lanka in 2014. Ik geloof nog steeds dat God er een plan mee heeft. We zien er allebei naar uit om op een dag terug te gaan!!

One thought on “Een nieuwe open deur??

  1. Wat mooi en bijzonder!
    Heel fijn dat er zoveel mensen zijn die jou én je moeder willen helpen. Heel bijzonder.
    Groetjes van Antoinette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *